De Watertorenstraat Olen blijft nog afgesloten tot ongeveer 30 augustus. Dat komt omdat wij aansluitend op de werken van Elia het fietspad tussen Watertorenstraat-Doffen en Watertorenstraat-Schippersweg gaan heraanleggen.

Werken Elia in eindfase

Sinds eind februari legt Elia ondergrondse elektriciteitskabels (150kV) aan in Watertorenstraat. Momenteel zitten de werken in eindfase. De laatste kabels worden gekoppeld en het wegdek wordt hersteld.

Waarom werken aan het fietspad?

Ondanks de komst van de nabijgelegen fietsostrade blijft ook het fietspad langs Watertorenstraat belangrijk voor fietsers van onder andere Aurubis, Umicore, industriezone Zavelheide en schoolgaande jeugd. Het fietspad in Watertorenstraat heeft met de jaren enorm aan comfort ingeboet. Daarom gaan we het slechte deel tussen Doffen en Schippersweg vernieuwen.

Periode van werken

Aangezien het fietspad in dezelfde projectzone ligt als de huidige werken van Elia vinden de werken aansluitend plaats. Zo kunnen we aan een stuk doorwerken en hoeft de straat niet meermaals afgesloten te worden voor doorgaand verkeer.

Een overzicht:

- Tot 13 juli werken van Elia
- Van 13 juli tot 1 augustus: bouwverlof
- Van 1 augustus tot +- 30 augustus: heraanleg fietspad langs Watertorenstraat, in de zone Doffen-Schippersweg.
De werken aan het fietspad kunnen niet vroeger omdat er geen beton verkrijgbaar is tijdens het bouwverlof.

Hinder

Ook tijdens de werken aan het fietspad blijft Watertorenstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De zone Watertorenstraat tussen de kruispunten Leemanslaan-Watertorenstraat en Gestelstraat-Watertorenstraat kan open van zodra de werken van Elia ten einde zijn (+- 13 juli).

We kiezen er bewust voor om de weg tijdens het bouwverlof - de korte periode dat er geen werken plaatsvinden - niet open te stellen. Dit zorgt voor verwarring en onduidelijkheid, zeker met het oog op het vele vrachtverkeer van en naar Umicore en Aurubis.

Momenteel lopen er nog gesprekken met Umicore en Aurubis om de werken aan het fietspad organisatorisch verder af te stemmen.  Foto NNieuws.